Vesti

OBAVEŠTENJE OTVOR LOVA

Obaveštavaju se članovi Lovačkog udruženja „Vrhovi“ Sjenica da će se lov otvoriti 14.10.2023 godine (subota) a prvi lovni dan na zeca je 15.10.2023 godine .

Lov će se odvijati po lovačkim sekcijama , dozvole za lov će izdavati ovlašćena lica -stručna služba udruženja i predsednici lovačkih sekcija .

 

U lovu je Obavezno nošenje vidnih-floroscentnih obeležja , (prsluci , kačketi , trake i sl.) kao mera bebednosti u lovištu .

 

Pravo izlaska u lov imaju lovci koji su produžili članstvo i koji poseduju lovnu kartu za 2023/24 godinu .

 

Prvi lovni dan na zeca je 15.10.2023 godine (nedelja) .

 

U skladu sa Pravilnikom o izmenama pravilnika o proglašavanju lovostajem zaštićenih vrsta divljači , postupku uzorkovanja očnih sočiva odtreljenih zeceva , kao i slanja istih radi analize starosti, odnosno prirasta u populaciji ( Sl.Glasnik RS br.92/21) lovci koji odstrele zeca su u obavezi da sačuvaju očna sočiva odstreljenih jedinki (može i cela glava) i iste dostave stručnoj službi udruženja odmah po završetku lova .

Dobar pogled !  

                                                                                                            

U Sjenici dana                                                                                            Predsednik Lu Vrhovi  Sjenica   

10.10.2023 godine                                                                                                Nermin Hadžifejzović

                                                                                                                                  _____________





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU